09 ноември 2008

ЕВОЛЮЦИЯ В НАПРЕДНАЛ СТАДИЙ

Нещо странно се случва с еволюцията на човека. Ние все по-бързо губим способността си за приспособяване и, изглежда, инстинктивно усещаме, че оцеляването ни е все повече под въпрос, затова усилено се стремим да променяме заобикалящата ни среда.

Вирусите, които ни разболяват, стават все по-устойчиви на нашите „изобретения” лекарствата. От друга страна, вече се налага да се ваксинираме масово, защото организмите ни, повредени от тъпченето с антибиотици и храни, отгледани с пестициди и пълни с консерванти и оцветители, не могат да се справят вече дори с най-простите вируси и микроби.

Има и един, много интересен за мен, резултат от „еволюцията” на човека. Това е фактът, че масово хората станаха гнусливи. За жените си знаем, че от край време са малко откачалки на тази тема, но това, че тази болест се пренесе и на мъжете, направо ме изумява.


Аз си имам моя теория по този въпрос. Според мен организма, макар и видоизменен, инстинктивно се пази от нещата, които „смята” за заплаха. Така, понеже организмът на човека „знае” че е слаб и би могъл да заболее дори от незначителни неща, ни „подтиква” да ограничаваме допира си с почти всичко, причинявайки ни чувството „гнус”.

Знам, звучи странно, но не ви ли се струва откачен фактът, че затрупваме домовете си с купища различни препарати за почистване и дезинфекция. Вече не можем да живеем без тях. Ако видим паяк или муха в дома си, направо се потрисаме от мисълта, че ще трябва да живеем „под един покрив” с тях и първото, което правим, е да ги убием. Страхът от другите същества ни е завладял изцяло и диктува голяма част от действията ни. Фобиите завладяха света!

В същото време, докато дезинфекцираме неистово домовете си, боклуците около нас вече са планини, тъй като не се скъпим да използваме ресурси дори за такива безсмислени неща като опаковките, чиято цел е само да привличат клиента. Те по никакъв начин не променят качествата на продукта, който предлагат.

Вече не можем да ядем храна, без да е обработена по някакъв начин. Все по-малко хора ядат сурови плодове и зеленчуци, например. Голяма част от децата мислят, че млякото идва от магазина, а не от крава, каквато изобщо не са виждали.

ДОПУСНАХМЕ ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ НАПРЕДЪК ДА НИ НАПРАВИ ИЗКУСТВЕНИ

Събуди се! Това ли е животът, който искаш?! До какво ще доведе всичко това?!

Един ден ще се събудиш и няма да има птици, насекоми, риби ... Слънцето мрачно ще се издига в празното небе, но ти няма да го видиш заради смога. И тогава чак ще разбереш какво си загубил. Тогава ще осъзнаеш, че сме имали нужда от всичко това, за да бъдем наистина живи! За нещастие, вече ще е твърде късно...